A A A K K K
людям із порушенням зору
ЦЕНТР БЕЗПЕКИ ГРОМАДЯН
Солотвинської селищної ради

День Цивільного Захисту в Ліцеї "АПША"

Дата: 25.05.2024 13:04
Кількість переглядів: 258

У наш час людство переживає важливий критичний період своєї історії — період небаченого досі зростання негативних чинників, які загрожують існуванню цивілізації.

У сучасних умовах проблемою державної та суспільної значущості стає забезпечення безпеки життєдіяльності населення, збереження го­ловної цінності — її громадян, їхнього здоров’я і життя.

Кожен з нас має право на захист свого життя і здоров’я від наслід­ків аварій, катастроф, пожеж і будь-якого стихійного лиха.

Сьогодні гарантом цього права виступає держава, створивши систему Цивільного Захисту.

Саме Цивільний Захист має своєю метою захист населення від небезпечних наслідків еко­логічних, техногенних, природних і воєнних катастроф.

Цивільний Захист оповіщає населення про загрозу і виникнення різних надзвичай­них ситуацій, організує життєзабезпечення людей під час катастроф, проводить рятувальні роботи в районах лиха і осередках ураження, нав­чає населення вмінням застосовувати засоби індивідуального захисту і правильно діяти в надзвичайних ситуаціях.

24 травня 2024 року проводився День Цивільного Захисту в ліцеї з метою:

Вироблення умінь, навичок правильно і чітко діяти у різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я та життя;

Удосконалення теоретичних знань та практичних навичок під час захисту від наслідків надзвичайних ситуацій;

Практична перевірка вміння користуватися засобами індивідуального захисту, тренування у виконанні нормативів з використання індивідуальних засобів захисту, уміння виготовляти найпростіші засоби захисту органів дихання, надавати першу медичну допомогу, ознайомлення з медичними засобами індивідуального захисту та їх застосування. Організація та перегляд виставки та занять з питань захисту населення в надзвичайних ситуаціях, відпрацювання нормативів ЦЗ, евакуація, практичні заняття з надання першої медичної допомоги постраждалим, тренування по користуванню ін­дивідуальними засобами захисту.

Серед ліцеїстів 5-9 класів був проведений конкурс навчальних проєктів до Дня цивільного захисту “Дії в надзвичайних ситуаціях” вони продемонстрували уміння одягати захисний одяг, накладати пов’язки та надавати першу домедичну допомогу пораненим.

Найактивніші були нагороджені дипломами.Чим раніше ми з вами вивчимо основні принципи самозахисту та усвідомимо відповідальність за дії в період будь-якого лиха, тим ефектив­нішими будуть результати, отже, меншими будуть людські жертви.

Саме тому в КЗ «Центр Безпеки Громадян» Солотвинської селищної ради функціонує телефонна «гаряча» лінія за єдиними номерами

096-100-2-100 та 097-100-2-100.

Скористайтесь службою яка створена на благо мешканців Солотвинської ТГ.

Найдорожче у людини – це життя, тому потрібно робити все, щоб зберегти його!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень