A A A K K K
людям із порушенням зору
ЦЕНТР БЕЗПЕКИ ГРОМАДЯН
Солотвинської селищної ради

ВІДКРИТТЯ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ

Дата: 12.01.2024 20:44
Кількість переглядів: 555

Сьогодні завершився ще один етап у процесі формування КЗ «ЦЕНТР БЕЗПЕКИ ГРОМАДЯН» СОЛОТВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ - відкриття аварійно-рятувального відділення. Головна мета якого спрямована на забезпечення своєчасного та ефективного виконання завдань у зоні надзвичайної ситуації (НС) та в гірський місцевості у найкоротші терміни та з мінімальними людськими й матеріальними втратами.

На заході були присутні - начальник ГУ ДСНС в Закарпатській області Роман Гудак, заступник начальника 27 прикордонного закону Максим Шевченко, заступник голови Тячівської державної адміністрації Вадим Носа, консул Румунії в Солотвині Флорін Пирву та інші представники різних структурних рівнів.

Був підписаний меморандум між Головним Управлінням ДСНС у Закарпатський області, Солотвинською селищною радою Тячівського району та комунальним закладом Центр безпеки громадян Солотвинської селищної ради ефективного реагування на надзвичайні ситуації, проведення пошуково-рятувальних робіт та забезпечення безпеки громадян.

Аварійно-рятувальне відділення – спрямоване на: гірсько-пошуково рятувальні заходи, порятунок життя, збереження здоров‘я людей та захист населення нашої громади а також туристів, гостів та подорожуючих.

У відділенні 8 рятувальників які забезпечені основною та спеціальною технікою.

аварійно-рятувальний автомобіль ФОРД РЕНЖЕР САРМ-Л оснащений аварійно-рятувальним спорядженням: гідравлічними ножицями, гідравлічним домкратом, генератором, телескопічною системою освітлення, лебідкою та іншим.

Разом із Фордом на НС виїжджає реанімобіль РЕНО оснащений всім необхідним для перевезення постраждалих. Його використовують і у разі звернення мешканців Солотвинської ТГ для перевезення хворого з медичного закладу до іншого місця призначення на безоплатній основі в межах Закарпатської області.

2 мотовсюдихода для гірської місцевості

-мотовсюдихід КОМАНДЕР МАКС 4 місний оснащений для пошуково-рятувальних дій в гірський місцевості.

Мотовсюдихід БАГІ оснащений гірсько-рятувальним спорядженням для евакуації постраждалих людей з гірської місцевості.

Форд Ренджер при потребі рятувальних заходів на воді. Оснащений лодкою, гідрокостюмами, рятувальними жилетами та іншим спорядженням.

Швидка ФІАТ для транспортування тіла постраждалого внаслідок трагічних НС або за потребою мешканців ТГ або працівників правоохоронних органів до морга.

В ході роботи рятувальники оцінюють потреби та залучають потрібну їм техніку для усунення Надзвичайних Ситуацій.

В ЦБГ функціонує телефонна «гаряча» лінія за єдиними номерами 096-100-2-100 та 097-100-2-100. На які мешканці громади телефонують при виникненні надзвичайної ситуації.

Чергові оператори приймають виклик, аналізують отриману інформацію та направляють на зазначене місце відповідні служби для оперативного реагування.

Наголошуємо та переконливо просимо мешканців громади - в разі виникнення Надзвичайної Ситуації негайно повідомляти за єдиними номерами телефону.

Скористайтесь службою яка створена на благо мешканців Солотвинської ТГ.

Бережіть своє життя, здоров’я та майно!

Бережіть себе та своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень