A A A K K K
людям із порушенням зору
ЦЕНТР БЕЗПЕКИ ГРОМАДЯН
Солотвинської селищної ради

Будьте у безпеці у темну пору доби

Дата: 08.11.2023 19:07
Кількість переглядів: 381

Безпека - головний принцип, якого обов'язково необхідно дотримуватись при дорожньому русі. Він обов'язковий не лише для водіїв автотранспортних засобів, але і для усіх учасників дорожнього руху. Згідно з офіційною статистикою наїзд на пішохода - найбільш поширений вид дорожньо-транспортних пригод.

У Правилах дорожнього руху чітко прописано: п. 4.4. «У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи».

Тому, кожен пішохід повинен вживати заходів безпеки, батьки повинні при виборі одягу школярам враховувати, що він буде рухатись темними вулицями, а восени та взимку темніє дуже рано а пішоходи з настанням холодної погоди одягаються у темний одяг і зливаються на дорозі з темрявою.

Отже світловідбивач для пішохода - не просто атрибут особистої безпеки, але й лакмусовий папірець загальної культури, дисциплінованого, цивілізованого поводження на дорозі.

Радимо батькам дітей у зимові дні одягати школярів у яскравий одяг, який здалека видно на дорозі, додаючи до нього декілька флікерів. І обов’язково нагадати дітям правила переходу дороги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень